måndag 28 januari 2013

a week to .o. remember

Den första veckan är det inte så mycket att säga om egentligen. Jag gick mest och väntade på att de andra au pairerna skulle åka hem, hade varit bättre om det bara var en innan.
Men dom var snälla, jag följde med dom på Manikyr och Pedikyr.


Det var så sjukt kul, jag och Saveria valde samma nagelack, svart och guld, men det hade inte kunnat bli mer annorlunda. haha Hennes var inprincip helt svarta.. 
Man fick även en kort massage, dock hade dom kunna skippa den då det mest kändes som det var någon som stod och slog en i ryggen..





 Jag har även hunnit med en hel del goda frukostar. Min familj har alltid första bär hemma, så gott! :)

Starbucks kaffe finns också i kylen.
MUMMA!!


Jag har blivit introducerad för 'sovpåsen', Skruttarna har den över sin pyjamas varje gång de ska natta.
June har även köpt koppel/selen till barnen då de börjar bli ruskigt snabba, lite segt att behöva välja vilken unge man ska rädda annars, den som springer mot bilen eller vattnet? Det är frågan jag aldrig behöver svara på  ;) Som tur är älskar de sina selen oxå! :)


Då barnen fortfarande sover 2ggr under mitt arbetspass får man lite (mycket egentligen) tid över, tex att spendera på att skypa!

Här min vackra vän Malin som skulle simma som en fisk till jobbet.


Min normala vän Sanne som tyckte det passade sig och dansa (ja hon dansar!) mitt i samtalet.


 You just gotta love them <3 

måndag 21 januari 2013

sweet as sugar

Presentation av världens gulligaste tvillingar


Till vänster Alexis (den lilla och lugna) och höger Eliana (den stora och trotsiga)

I lördags var Darren och kom ner och frågade om jag ville ha omelett, så när jag kom upp stod frukosten serverad. Jag va lite orolig över vad man skulle få till frukost men det började ju bra iaf ;)
Lördagen spenderade jag med familjen, vi var på gymboree, ett typ lärningslekcenter för barn och lekte med de små sockertopparna. 
Senare på kvällen var det avskedsmiddag för Saveria och Deborah på en pizzeria som de hade valt ut, väldigt mysigt :) 
Söndagen var inte heller så händelserik, spenaderade den först lite med familjen, fixade lite bland min kaoshög av kläder (jag bor fortfarande i min resväska, tills på lördag dock bara). På kvällen åkte vi hem till en annan Au Pair som hade middag, trevligt var det, dom hade lagat 100 olika colombiska pajer (weeeird men helt okej).

Idag var min första jobbdag, inte jätte ansträngande dock haha.
Började klockan sex med att göra rent lite flaskor (har aldrig sett så mycket flaskor i hela mitt liv och de rengör dom sjukt noga) slänga in en tvätt (allt i samma, helt okej enkelt då de har sjuuuuuukt mycket tvättar typ ALLT efter en gång) och planera frukost.

Eliana vaknade först, hon stäckte sig direkt efter mig när jag och Saveria gick in i hennes rum (STOLT JA) efter ett tag vaknade Alexis och de fick sin välling (man ska antecknar allt de äter och hur de sover och bajsar, kontroll på hög nivå!). Efter lite lek var det frukostdags för småttingarna och sen efter lite mera lek dags för dagens första nap.

Barnens playarea aka fängelset.


De sov i hela två timmar, undertiden skypade jag lite, städade lite och förbredde lunch. 
När barnen vaknade åkte vi till ett lekhus (det finns 100 olika) och hoppade lite i hoppborg och lekte. 
Sen hem för lunch och dags för deras andra nap. Då åt vi lunch och skypade lite till (jag vet, hard life).


Sen vaknade de upp vid halv fyra, de fick mjölk, vi lekte lite och sen slutade jag klockan fyra. Nice hard day! :)

Saveria och Deborah slutade vid sex så efter det åkte vi till forever 21, de ville handla det sista (de borde inte handla då de redan har 5 resväskor var...) och jag ville handla det första. 
Jag är fruktansvärt nöjd och det var fruktansvärt billigt.


Medans jag väntade på att de skulle sluta kollade jag på en film från när jag och Hanna var små. Jag fick massa filmer av världens bästa mormor och morfar innan jag åkte. Det var så fruktansvärt kul så jag höll på att skratta ihjäl mig! Nu måste jag påbörja nästa film innan jag ska natta, kommer sova gott inatt :)

fredag 18 januari 2013

i reached my destination

Idag har vi spenderat några timmar på buss från skolan (tack gud för det!) efter det har vi spenderat några timmar på flygplatsen, innan färden mot slut destinationen påbörjade. Vi satt och mös lite, åt lite och jag skypade lite :) 


Jag och Lovisa lät timmarna flyga iväg med att kolla på två filmer, varav en skräck, har aldrig sett skräck på ett flygplan tidigare, väldigt kul måste jag säga!
Efter sex timmar var det dags att kliva av, alla sjukt nervösa, jag trodde nästan jag skulle spy!
Men såklart gick allt super! (förrutom då att min ena resväska gått sönder...)
Darren, min host dad, kom och mötte pup mig på flygplatsen med gula och blåa blommor, hur gulligt som helst :)


Ca 20 min tog färden hem till huset, det var inte alls så farligt som jag trodde och sitta i en bil så länge, allt flöt på super. Och deras hus!!! Hur fint som helst, här kommer jag trivas som fiske i vattnet tills det är flyttdags.

Jag möttes av Saveria (deras nuvarande au pair) och Deborah (hennes kompis), de stod och lagade mat, jätte trevliga tjejer. Sen såg jag barnen, världens sötaste ungar!! Darren hade tidigare suttit och berättat lite hur dom båda är, att Eliana är blyg och kommer vara rädd för mig de första dagarna, Alexis kommer kanske våga hälsa lite. 
Dom är hur söta som helst, bara skrattar, ingen av dom var blyg alls. Alexis tog min hand säkert 4 ggr och pussade på den och tro ni inte då att Eliana också gör det?! Darren sa att det har nog aldrig hänt förrut och sen kom Jane (min värdmamma) och sa samma sak! Jag måste väl ändå säga (absolut inte för att skryta eller så) men det är ett ganska bra första betyg sådär ;)

Dom hade gjort det så gulligt åt mig överallt, ballonger i rummet där jag ska sova tills Saveria åker hem, bakat muffins, hängt upp serpentiner..



Saveria och Deborah hade även gjort en jätte gullig plansh


Jag och de andra tjejerna åkte och handlade lite behövligheter medans barnen las till sängs. När vi kom tillbaka åt vi middag, jätte gott var det!
Saveria och Deborah skulle åt, de bjöd med mig men jag är sjukligt trött så kände inte att jag riktigt orkar det. Jag tog en lång dusch istället (första gången jag känt mig riktigt ren sen jag kom nu..) innan jag kröp ner i sängen :)

Vilket välkomnade jag fått, det verkar vara en helt underbar familj!
Nu ska jag sova och se vad morgondagen bjuder på.

Jag kommer få ett helt fantastiskt år! :)

Speachless .

haha jag dör. 

ja ja iaf, torsdagen spenderades med American red cross utbildning och sedan i New York City. 

Kamilla (en dansk tjej som också ska bo i Seattle) och hennes danske vän påväg till storstan.
I bussen spelades sådan sjukligt hög musik så man trodde nästan att klockan var 01.50 en lördagskväll på Strömpis. freeeekin' weeird!






How I Met Your Mother barren. Dock inte alls som i serien och den hette McGees men annars så va den AWESOME! 



Världens snällaste och sötaste gubbe kom fram och frågade om han skulle ta kort på oss, han lovade att inte stjäla kameran. gullegubbe


Är inte det här bara så underbart mysigt??


Första koppen från Starbucks, Ckeck!


Det var en ganska snabb tripp till NY men det var ju inte  för sista gången räknar jag med :)

I'm that good!

Igår efter lunchen fick vi Oreo efterrätt, känn på den ni! 
(ja okej den va jätte äcklig så den gick inte att äta )




Och i skolan läste vi om de olika åldrarna och hur de beter sig inom vissa speciella områden, this was my grouop. Vi presenterade detta i form av ett tåg.
Måste ju nu påpeka att det märks att man varit arbetsledare i x antal år. Alla sitter som fån och kollar upp i taket, gissa om det kryper i fingrarna på en...




Jag måste dock säga att det sitter som en smäck där uppe på väggen! I'm THAT good!


Vi gick i skolan ända till 3 på natten!! (eran tid alltså) ;) Det sista vi hade under kvällen var en föreläsning om lite säkerhet och trafik av konstapel blå, mycket underhållande måste jag säga :)
Måste dock säga att det finns de människor som man inte förstår hur de kunde få en familj, de är hopplösa, utan hopp. som en groda utan ben. De stör hela tiden och beter sig som riktiga idioter, Australiensare, jag säger bara det!



onsdag 16 januari 2013

pain pain and some more pain

Jag har fått nå skit med halsen, kan knappt andas eller svälja föda (men annars är det skit bra..) så idag blev det honugsvatten till frukost (i frigolitmugg förstås, allt annat vore ju konstigt..)


Efter frukosten var det dags för första lektionen, klockan är ju endast 8.. (ser precis ut som åkurs 1 klassrum och inte då ettan på gymnasiet..)


Jag känner att jag kan ju inte hålla er på sträckbänken längre, dags att visa lunchen nu va.


Det är helt sjukt! Sallads bar OCH mat. Galet! Vi trodde knappt det va sant, vi fick en chock. Men vi tänkte att det är väl ändå ingen bra idé att stå och fundera på om det var sant eller inte utan helt enkelt dags att hugga in! (innan dom ångrar sig och tar tillbaka maten lixom).


Och ja jag kan hålla med om att maten ser vidrig ut, men hallå vi är inte kräsna längre!!
(jag vet att jag sa att jag inte kunde svälja, men hallå ska jag dö av svält istället, vem vet när man får mat igen egentligen??)


Lovisa var så glad efter maten så hon visste knappt vart hon skulle ta vägen, hon bara sprang in i klassrummet igen! (första energin på några dagar så jag kan förstå hennes kick, typ som en människa som är beroende av något och så plötsligt händer det!)

Vi läste idag om olika sjukdomar, man lärde sig fruktansvärt mycket!! Tex att Allergier (som jag läste om) dom smittar inte, kan ni tänka er?? Helt sjukt va otroligt fantastiskt mycket bra man kan lära sig under en (HEEEEL) dag i skolan. NASA here we come....


När lektionerna var slut fick jag reda på att jag fått en present av familjen.


En korg med lite smått och gott bla att den guidade turen i New York på torsdag är betald.
Detta gjorde sjuka Stina mycket glad!! :) (måste varit nu min feber försvann)


Familjen Gold är verkligen Guld måste jag säga ;)

tisdag 15 januari 2013

it feels like heaven


Efter våran vallfärd (det var verkligen inte en vallfärd, mer en promenad skulle jag faktiskt kunna kalla det) skypade jag med la familia. Jag fick vara närvarande under deras delikata middag, genröst av dom tycker jag! 

(snällt av mammsen och ge mig en puss sådär bara! Det kan ha varit en grimas men det vet ju inte ni).

Vid sju hade vi äntligen något inbokat, ett möte för alla i cafeterian och Pizza dinner. Det bådade ju faktiskt ganska gott. Och jag måste säga att det va faktiskt det första goda (första födan man fick i sig) på en evighet (sen i typ söndags, men tro mig det känns som en evighet). 

Happy happy girls with pizza in their lives. 


Nu har min rumskompis precis gått och lagt sig, ja klockan är halv tio och hon släckte lampan, ja jag ser därmed nada! Jag ska fansen tända när jag vaknar imornbitti, jag låg vaken hela natten och ville inte ta upp datorn för att vara snäll, men ack så hon gjorde bort sig nu, lilla dumma danske flicke.. Mohaha

Jag som fått ett häfte på 98 sidor om tvillingar jag skulle läsa tills imorn, hur ska detta gå till nu hade bruttan tänkt?? (egentligen är det 3 sidor men det låter inte lika illa då..)
Ne men det är väl dags att ta bort masken och återgå till födelsestina och natta till kojs iaf. Jag får helt enkelt göra min läxa imorgon bitti :) 
Då ska jag även berätta om dagens lunch ;) Det är något utöver det vanliga, något vi tidigare aldrig varit med om. spänningen är olidlig... (!!)







escaped from la prisona

Hahaha ja vad ska man säga egentligen?? vill du ha lunch, eller förlåt jag menade en ostmacka, men herregud jag menade ju 'vill du ha en hel fucking ost med lite bröd'?? 



Om inte en ostmacka funkar kanske du vill ha lite chips till lunch?


Glada tjejer som inser att maten fortfarande inte blivit bättre (bättre, vad är det jag säger? maten som fortfarande inte alls går att äta) och vi börjar tappa hoppet..


Men jag måste faktiskt säga att vi har inte tappat humöret iaf ;) Det finns fruktansvärt mycket kul skämt och dra när man är trött hungrig och det är ju så fruktansvärt komiskt alltihopa!

 

Sara, Lovisa och jag bestämde ändå att efter den så kallade (fruktansvärt påhittade) lunchen var det dags att utforska Oakdale


Vi hittade en super mysig mataffär, kändes som att allt inne i affären kom direkt från 'the main source' typ mjölken direkt från kossan, bananerna direkt från träden, ja ni fattar..


Just denna dryck kom nu kanske inte direkt från kossan då iofs men hur coolt är inte detta, världens godaste dryck i supermega format?? AMAZZING!


Vi hittade även denna coola affär, även här lurar dom en, det är lixom mest bara en skylt..


På vägen såg vi det sötaste någonsin, skolan är byggnaden där till vänster, lärarna följde barnen i handen de 5 meter från dörren till skolbussen, ur gulligt (även om det nu egentligen är helt bananas)


Strax efter kom vi fram till Dunkin'n Donuts till Saras stora lycka (hon hade tydligen inte fått något kaffe, poooor giiiirl....) Vi satte oss där ett tag och avnjöt ev varsin koffeinchock innan vi började vallfärden tillbaka till fängelset som Lovisa så fint kallar det.