söndag 10 februari 2013

thumbs up

I fredags tog jag en promenad med mina sjuka ungar i det fina vädret, dom är så söta när dom sitter i vagnen och myser :) Det är också väldigt kul att gå ut och gå med dom för massa folk stannar och pratar och tycker barnen är så söta, tror dock alla tror det är mina barn men men haha. 
Man skulle ju kunna tro att alla i USA absolut vet vad au pairer är, men ack så fel man hade. Det är fler som inte vet vad det är än dom som har koll, lite skumt tycker jag. När jag var inne i en affär så pratade jag med en som jobbade där och hon trodde jag hade gift mig med någon för att få komma hit. Gifta mig för att åka till andra sidan jorden och ta hand om helt random barn tyckte jag kändes lite långsökt, men vad vet en liten tjej från Örebro som jag...


Vi bor precis vid vattnet och jag måste säga att man kan ju inte direkt klaga en dag som denna.


Jag var ledig på tisdagen så jag åkte och fixade ett id kort, vill inte gå runt med mitt pass då jag inte har jätte stor lust att tappa det och de tar inte leg från något annat land.. weirdos!
Sen åkte jag hem till Lovisa och spenderade dagen hos henne innan vi åkte in till Seattle och mös. Vårt mål är att träffa massa kul folk så vi var inne och rekade staden innan vi gör vår entrance ;)
Vi har också bestämt att vi ska försöka äta på olika ställen hela tiden, här sitter Lovisi och smaskar i hennes naked shirt.


Sen på fredagen så kom Lovisa till mig för en sleepover, vi skulle gå på bio, gjorde oss iordning, kanske lite väl mycket för värdmamman trodde vi skulle ut haha men man känner sig så ful hela tiden när man passar barnen så det är skönt att göra sig lite iordning. 
På mall:et vi åkte till var det en sjukt entusiastisk tjej som började prata (nästan skrika) med oss när vi gick in på Nordstroms (en väldigt stor affär med massa massa dyra märkessaker).   
'HEEEEJ(!!!) jag såg er förut och tänkte att ni ser verkligen ut som typiska Nordstroms tjejer' hon lät så otroligt uppåt och glad (typ som det var Beyonce som precis klivit in)... Hon skulle hört oss efter det, vi dog av skratt, inte vidare classy då heller.. Vi gick ut därifrån utan en pryl, det va för dyrt.. Hahaha

 Dock så blev det ingen bio.. Big Time failure. Istället åkte vi till affären och köpte lite gott för att sedan kolla på Sjätte sinnet hemma. 
Då kanske ni undrar varför kollar idioterna på datorn när det finns en stor tv bakom.. Men det kan jag med nöje förklara, för att jag höll på i en evighet och försökte få igång det på tvn, har med mig kablar och allt men inte fasen funkade det! So thats why..


Mi madre har önskat bilder från barnens rum och eftersom jag är världens snällaste dotter (no offence syster) så kommer de här.
Detta är en del av Alexis rum, ja det har egna rum konstigt nog. Dom har satte nå grejs för fönstren så det kommer aldrig in en gnutta dagsljus, det är ju skiit bra, ellllller??


Och detta är då en del av Elianas rum, jag tycker det är fruktansvärt mysiga rum då de inte är jätte barnsliga utan mest gulliga, passar mig ;)


På lördagen jobbade jag på eftermiddagen/kvällen Lovisa stannade och var med mig så det var jätte mysigt. Vi åkte till ett shoppingcentrum och hade det jätte mysigt. Dock var barnen lite gnälliga då de är sjuka (typ förkylda) så vi åkte hem ganska tidigt. Sen berättade jag aldrig detta för Lovisa (hahaha sorry) för hon säger att man bli jätte sjuk av bebis bacillier, med Eliana spydde så tyckte det var dags att åka hem haha. Det man inte vet lider man inte av Lovisi och du blev ju aldrig sjuk ;)


Idag har jag varit på au pair meeting, det var filmen Pitch Perfect som visades på bio, en mycket bra film som Stina kan rekommendera och man tycker om sång. 
Det varen snäll svensk tjej som kom och hämtade mig med hennes familjs nya au pair, det var en dansk tjej som verkar supersnäll och ska bo typ 10 min bort bara. Tummen upp för loner Stina! 

Lite kul jag den svenska tjejen undrade vad hela mitt namn va, så jag sa ju det (obviously) och då sa hon att hon alltid ha velat heta Fideli haha inte direkt den reaktionen man brukar få när man säger att man heter Fideli.
Mannen på systemet 'fidEli (med sjuuukt konstigt uttal), är du Italiensk?' 

Nu är klockan mycket, ska upp och jobba klockan 6 imorn.. 


Sweet dreams Stina! (tack...)

pengar rullar in som det ska nu.. (??)

Under de första veckorna här har det blivit en del shopping, men jag känner lite såhär, det är fruktansvärt mycket man behöver efter att ha flyttat till andra sidan jorden. 

Det har blivit en hel del nagellack då jag för första gången på flera år kan ha målade naglar varje dag (det är vardagslyx!) Lite olika coola ringar, lite sminksaker då Make Up Store inte existerar i Seattle sviker jag en av mina närmaste vänner (känns nästan som en familjemedlem) och gick över till Mac häromdagen. Det har varit en jobbig period men man måste gå vidare, vidga sina vyer och förhoppningsvis kommer min vän välkomna tillbaka mig med öppna armar när jag kommer hem.


Nu har jag kanske inte världens finaste manikyr naglar här men de är målade iaf ;) 
Sådan fruktansvärd lyx att ha nagelack!! (Känns på den ni alla era mcd arbetare hemma!)


Handdesinfektion kan vara bra att ha sa Lovisa, och då jag ibland är lite som en 5åring ville jag ha med kokos smak och körsbär, inga konstigheter med det inte.
Sen skaffade jag min en sladd så jag kan dunka min egna musik i bilen, kostade 20 kr så helt ok ;) 


Har blivit lite kläder, jag och Lovisa har bestämt att vi ska försöka hitta lite coolare kläder och inte så tråkiga som vi brukar köpa. Jaa va ska man säga, working on that.. 


Detta är sjukt kul, när jag var och hälsade på min vän Carro i USA cirkus 2 års sen nu så köpte jag ett par svarta ballerina skor, världens bästa ballerina enligt mig, jag använde dom flitigt, även när de hade gått sönder.. I somras fick min mor och far nog och kastade dom.. Men Tji fick dom, JAG HAR KÖPT NYA! mohahaha lycka till att slänga dessa när de gått sönder och jag är på andra sidan jorden. 
Suckers!


Sen måste jag säga att det har en en annan kul sak, jag har hittat mig ett par stövlar, jag Stina har letat efter ett par stövlar i cirkus ja sen jag föddes skulle man kunna säga. I found them and I love them!
Sen hittade jag mig även ett par Michael Kors klackar som hoppade på mina fötter och dom älskade att vara där och som den vänliga människan jag är fick dom följa med mig hem.
Nu du pappa har jag köpt mig bra rejäla märkesskor, inga mera 3 för 2 på skopunkten som är mitt vanliga hak annars.. 


Även denna gudomliga skönhet fick följa med hem. 
Måste säga att shoppingen här vinner över shoppingen hemma i Sverige..


En dag när jag kom hem från Lovisa blev jag så glad, min kära mor hade skickat ett paket till mig :) 
bla var det ett fint armband som kom. Gud va glad man kan bli över bara ett litet paket :) 


Inte för att vara sån men man blir faktiskt glad över att shoppa ;)

Trust me, I know!

catch up

En gång för längesedan var det en onsdag, en onsdag fylld av grönsaker och tacofärs. 
Vi hade tacokväll i Des Moines så ganska givet.

Anna, Kamilla och Lovisa kom och förgyllde min kväll :)


Jag har spenderat ganska mycket av min lediga tid hemma hos Lovisa, hennes värdföräldrar åkte bort några dagar så jag höll henne lite sällskap :) Här har jag, Lovisa och Kate (egentligen hjälpte hon inte alls till..) gjort blåbärsmuffins! hahaha tänker inte berätta att det var en färdig mix att bara blanda i ägg, vatten och olja. hahaha uppps I did it again ;)


 Var bara tvungen att visa att Lovisas familj älskar ost. (obviously!!)


Vi pysslade lite, så himla kul att Lovisa har äldre barn som man kan hitta på lite kul saker med :)
(Tyvärr tyckte Kate att det sög och Libby var totalt ointresserad så mest jag och Lovisa som tyckte det va kul..)


Söndagen bjöd även på Superbowl i staterna. Beyonce sjöng, fy farao va hon är grym (och snyggggg!!) jag och de andra satt som limmande under hela uppträdandet! Därefter var det bestämt, vi ska se Beyonce, funderar på i Las Vegas i juni, låter väl inte fy skam va ;) 


Asså jag älskar, älskar pysselsaker, verkligen älskar! Jag berättade mitt sjuka intresse för min värdfamilj, June gav mig då lite tips på olika affärer, åkte till JoAnn och MAGAAAD jag dog lite. 


När man (jag) går in i en sådan affär får jag lite panik, jag vill ha allt! Så det tog mig ett sjukt bra tag (en evighet) innan jag kunde bestämma mig för vad jag skulle ha. Jag menar hur lätt är det att välja något när man vill ha ALLT?! Personalen på detta ställe insåg dock att jag var där för att stanna (haha) en av tanterna började verkligen prata med mig om hur kul det är och att de har kurser och massa kul. Jag fick ett schema och hon sa 'I guess we will see eachother soon again'. Yeah you think?? YES!

People stop looking, I found the way to heaven! (Federal Way in Seattle)


 Det var en glad tjej som gick och la sig den kvällen, hon gjorde även några andra snuskigt bra kap den dagen ;)


Varje måndag och fredag åker jag och småttingarna till Play with me, ett jätte kul (för småbarn dårå) ställe där man kan springa runt och leka och det finns även en hoppborg som dom verkligen älskar! 


True happiness! (for them btw..)

torsdag 7 februari 2013

BOTT

Back on the track.
 Eller asså jag va aldrig borta..
Under söndagen spenderade vi några timmar på Ikea, åt lunch och gick runt och myste (hur mysigt kan det bli på Ikea??) lite. Jag som är väldigt organiserad och otroligt ordningsam (kunde man inte tro I knooow) köpte mig lite lådor att ha i mina lådor (hahaha så otroligt fyndig).
Btw så var det en helt sjuk parkering, fattade inte vart man skulle parkera för jag hade ingen aning om var ingången va. Sen till slut kom jag på att det borde ju vara åt samma håll som allt folk strömmas and I was so right ;) Jag inväntade de andra svennarna (Kamilla dannen får leka svenne idag) innan vi gick in i ett kaotiskt Ikea (jag säger bara, amerikanare förstår sig inte på våra svenska ägodelar) men vi hade trevligt iaf :)

Detta är en av mina fina, plastiga och billiga sorteringslådor. Även här en inblick i mitt privatliv.. Dock ser det inte likadant ut nu eftersom jag är så nytänkande och vill ändra lite kontinuerligt. (totalt bullshit, sakerna får inte plats längre då jag införskaffat mig föör många nagellack). Anna jag hoppas du lägger märke till ditt fina hemmagjorda (jobbgjorda) armband. 



Dessa lådor är inte gjorda av plast, tror det är något ännu billigare. Typ jätte billigt och tunt plast kanske..



Veckan spenderades med barnen, försöka komma in i alla rutiner, körde mycket bil för att komma in i det och försöka umgås med andra än mig själv så mycket det bara gick. 
Här på promenad med småttingarna, de va betydligt gladare än de ser ut! haha



Jag, Kamilla och Lovisa var på Cheesecake Factory och delade på lite caaaake. Fy farao va god Red Velvet va, som en dröm. Min dröm, min bästa dröm för tillfället, helt bedårande underbar. 
Jag körde bil in till Seattle stad och hur det gick vill jag knappt gå in på då jag inte alls vill komma ihåg. Men slutet gott allting gott iaf! (NOOOOT har trauman för livet!!)


Jag har också tvättat många flaskor, dom har vääldigt många! Varje flaska har typ 6 delar (inga vanliga simpla flaskor som man själv hade när man va liten, inte jag iaf..) som man diskar var för sig med pipränsare (!?) de ska vara glada de har mig som faktiskt tycker sånt är kul. Annars hade man ju dött... Måste ju även berätta att efter diskningen för hand ska de desinficeras, mycket viktigt..


Nu ska jag upp och jobba i 45 min. Mamma June är på möte ikväll och pappan kan ju såklart inte lägga barnen själv.. 
Sen så är det ju torsdag idag vilket innebär att det är Greys Anatomy och Vampire Diaries på tv ;) Wiiiiihooooo. Det är helt fantastiskt, dock tog det en evighet innan jag hittade kanalerna de gick på, därför har jag nu skrivit en egen tv lista.. Dom har över 900 kanaler, jag satt och kollade genom varje kanal.. (Ja såklart jag frågade föräldrarna men de hade ingen aning och det finns ingen lista, jag är väl inte dum heller...)

lördag 2 februari 2013

Socialisering

Förra fredagen spenderades på Red Robin med middag. Mycket smaskigt må jag säga :)
Två glada men ruskigt hungriga tjejer. Lovisa och Anna, gissa vart dom kommer från ... (ni behöver inte gissa, jag vet ändå inte om ni gör det eller ej) SVERIGE såklart! ;) (antar att alla gissade fel, eller ja dom som gissade iaf..)


Då jag för tillfället bor i ghettot (in daaa hoooodd brother) så spenderade jag natten hos Lovisa då en första riktig shoppingtur inne i Seattle var planerad under lördagen.
Lovisas familj har en väldigt söt kvinnlig hund som vi tog en promenad med på självaste Mercer Island som jag hoppas inom snar framtid få flytta till. 


Här är Kamilla (min danke rumskompis från aupairskolan) och Anna på bussen in till stada.



The previous frog and the lady without mascara (hahaha hon glömde...)


Downtown Seattle. 


Krubbet förtärdes på underbara Cheesecake Factory.


Jag säger bara gott! (antar att ni fattar att jag menar: SHIIIIIIIT JAG DÖÖÖR VA GOOOOOTT)


Vi alla var så fruktansvärt fulla (mätta dååå) så vi alla delade på EN cheesecake (fyra pers på en, kom igen..) en Dolce de Leche, helt ljuvligt underbar.


Vi lyckades få i oss hela fy farao va mätta vi va dock. tror en räckte... (FAIL!)


2 söta tjej (i know, aren't we??) ready for food!


 2 andra men dock inte lika söta tjejer (SKOJA!!!) ready for food ;) 



Självklart var an tvungen att besöka Victoria Secret under shoppingturen och efter krubbet för underbara atiklar. (vad jag köpte är en secret..)

Nu trodde ni allt att det var något snuskigt där och ni slog huvudet på spiken. Dessa luktar snuskigt gott ;) Och de pryder mitt rum snuskigt vackert (wtf så kan man ju inte säga..)


 Jag införskaffade mig även 2 böcker, en smink bok som jag faktiskt velat ha länge och en annan bok, en sexbok har jag hört från säkra källor.. dock ska den vara ooootroligt bra så man får väl göra ett försök (frågan är ju ara hur jag ska ha tålamod och sätta mig ner och läsa en bok.. Jag har aldelles för mycket tid över för att göra det!)


Min obefintliga smyckessamling fick sig också(?) ett skjut (hahahahahaha) 


 De pryder mitt rum alldeles bedårande (ni ska veta att jag är mycket stolt över detta).


Two headband, for my head and to decorate my hair.


Nya trasor (de är faktiskt jätte fina inte alls några trasor egentligen).


Här kan man se när jag har en av tröjorna på mig, visst är den helt fantastisk?!? Eller ni kanske inte ser tröjan då ni fastnar vid mitt helt bedårande jag?? ;)


Ne men känner just nu att det kanske är dags att gå och lägga sig. Nivån på mig är på minus tror jag (med andra ord flera timmar efter att sovklockan ringt..) Liiiining on the edge!
Jag ska bara be min syster ringa och säga god natt, tydligen ringer hon gratis till mig och hon habite en la France hur sjukt är inte det?? 

Men jag klagar inte! ;)