tisdag 26 mars 2013

great weekend

Min lördag + söndag var kanon!
En slapp lördagsmorgon med lugn frukost en promenad med Lovisas hund och lite allmänt häng. 
Gick och åt glass, kaffe på Starbucks och uträttade några ärenden.
Efter det åkte vi hem till Lovisa för att leka frisör för en dag ;) haha
Lovisa ville toppa sitt hår (hon hade verkligen ångest över sina slita toppar, konstig tjej det dära..) men hon tyckte det var onödigt att gå till frisören för det så ja det klart man ställer upp för en vän i nöd!
Ni kan lita på mig, oh oh oh ni kan lita på mig!

En helt crazy kund (hon var ju tvungen att få något som lugnade hennes nerver inför denna upplevelse).

En helt crazy frisör, mohahahaha
Ja tyvärr nu (hade ju kunnat vara kul annars) gick allt fin fint, Lovisa överlevde och hennes hår med. 
Får väl se hur det går nästa gång Lovisi fisi ;)

Lördagskvällen spenderades sedan inne i Bellevue i biosalongen. Vi gick och köpte cheddar cheese och salt and butter popcorn och såg The Call. Typ världens bästa film, eller ja den va as bra iaf, hela biosalongen satt som på nålar, as kul att höra hur alla verkligen hängde med.
Så detta är alltså en stark rekommendation till er, SEE IT!

Söndagen åkte vi runt och kollade lite, vi åkte till Staples och inhandlade lite tillbehör inför vårat pluggande som komma skall. Asså på riktigt detta land och dessa affärer Jag dog lite (ja ganska mycket) innan jag insåg att mitt stora inköp kommer när jag ska åka hem, pennor blir ju faktiskt gamla.. Tills jag ska åka hem får jag vänta, men då ska jag go crazy på post-it lappar, pennor, häftsaker, block, överstrykningspennor ja you name it and I will have it!

Efter våran fantastiska upplevelse inne på Staples åkte vi och köpte lite träningskläder. Sedan var det dags för Au Pair möte, denna gång med Lovisas grupp, jag kommer dock byta till denna grupp nu eftersom jag flyttar. Det har Hike på schemat, kan dock inte riktigt förstå hur man kan kalla något för hike när man går runt lite i skogen i 2 timmar. Målet var att kolla på ett jätte stort och fint vattenfall och ja där ser ni resultatet. Det var ju självklart inget vattenfall utan mer en bäck som faktiskt bara går neråt.
Som sagt inget inga svenskar inte sett förrut.. detta är pure forest!

Efter den så kallade hiken åkte jag hem, jag stannade vid Starbucks nära hemma för att införskaffa mig en kopp kaffe, när jag sedan skulle köra hem igen fungerade inte nyckel till bilen, den hade tagit slut på batteri, kul liv.. 
Jag ringde Darren och som tur va var dom påvägen hem från middag ute dom kom förbi med extranyckeln så jag kunde köra hem :p kändes lite töntigt då jag kom in i bilen, jag använde nyckel nyckeln men det finns lixom inget nyckelhål inne i bilen så man kan starta bilen utan man ska bara ha nyckeln där men då den var slut på batteri hjälpte inte det ett jota! Tur att man har någon som räddar en, Darren my knight in shining armor! (tar tillbaka det sista tror jag nog!)

Sen när jag kom hem iaf bad June om ursäkt men hon hade varit tvungen att gå in i mitt rum under helgen och markera vad som ska flyttas och inte (över hälften av möblerna ska lämnas kvar) så det sitter nu blåa tejpbitar på alla möbler och tavlor i hela huset jätte fint är det! haha

Love.

söndag 24 mars 2013

a normal day as Stina

En dag som Stina i Seattle

Vi åker till något av de lekställena vi har att väja på. När Eliana väl lämnar min sida springer hon till en bil och väntar på att Alexis ska putta på. (laaaaaaat?)

Ellie böjer på huvudet, 'men Stina jag förstår verkligen inte.. Kan du inte bara lyfta upp mig?'
Dessa dagar är hennes apa konstant i hennes hand.

Vi ligger och myser, allt som oftast faktiskt de stunder vi är hemma. Ellie i famnen och Alexis springer runt som en galning innan hon blir avundsjuk på all kärlek.

Småttingarna försöker förstå sig på hur jag egentligen gör när jag knäpper fast dom för att äta frukost..
Det är inte lätt att vara liten och outbildad (dum) ;)

Detta känns ju lite töntigt men reptilerna har inte världens sötaste kläder, mamma June är totalt ointresserad av att handla kläder till dom. Men kolla in dessa söta skor, helt underbara :)
(då de har olika storlekar måste jag bara hålla koll på vems som är vems...)

Ibland får ordningsamma Stina lite långtråkigt och måste känna att hon gör något vettigt (ingen som har sagt att hon är normal jag vet..) så då sorterar hon skafferiet och kylen bara lite sådär. Typ det vettigaste jag gjort sen jag kom, de få hjärnceller jag har behöver inte jobba mycket här inte..
(nu får ni även se va familjen har för kul i kylen. kuuuuul..)

Jag vill definitivt inte vara bitter här eller så men måste ju bara få säga att ungarna har så fruktansvärt mycket leksaker så man blir galen. Dom vet inte ens vad som ska göra med alla, fruktansvärt irriterande att städa undan hela tiden då de tröttnat på allt och tar en sak, slänger den i golvet oså nästa.. Måste snart kanske inse att i mitt jobb kan man inte ha ordning hela tiden, men det känns inte rätt..

 Min vän Sanne banne banan (-banne banan) har önskar bild på my house.

 et ma voiture. 
Det är denna bil jag åker runt och ser allmänt cool ut i. 
(lätt att se cool ut med två barn i baksätet Stina...)

Och detta är då det huset jag ska flytta till om 5 dagar :)
Ser lite komsikt ut då husen är väldigt lika märkte jag nu. Vi flyttar till ett mycket mindre hus (huset vi bor i nu är så fruktansvärt stort så man skulle kunna gå vilse!) men det spelar ingen roll över huvud taget.

Jag vill bara flytta!
tokfia gnäll inte du ska snart flytta.



my daddy

Som ni alla borde ha koll på har min kära fader fyllt jämna år (jag menar inte typ 12 för att det är ett jämt tal då..) 50 ljuva underbara (gamla) år. Då jag spenderat min helg hos en vän med snigel internet får jag passa på att honom och visa att man visst blir snyggare med åren nu istället.

Jag menar ni ser ju själva.. Tattar tofflor, påsen, omgivningen. Ser lite ut som han är på sop jakt..

Ser ut som livet är lite väl jobbigt och då sitter han vid poolen och häger. ser ni glajjorna? Nåt står ju inte rätt till..

På ett 5 stjärnigt hotell i Jordanien med nygjord frukost i handen. Still not happy?? 
Detta skulle iofs kunna vara min kära systers fel (läs jobbiga) som skulle ha kort på precis all mat vi åt hela resan.. 
Ni ser det börjar se bättre ut, han börjar le. Konstig känsla detta.

Ser riktigt bra ut här asså. Stegen sitter som om det vore Beyonce som stod där och svängde. Detta när min unga moder fyllde 50 och han började känna åldern smyga sig på som en riktigt leopard.

Och då var det dags för farsgubben. Sitter här i staterna och pysslar som en galning, men tror ni posten är på min sida? Nej uppdenbarligen ej..

Syskonen samarbetar från 3 olika länder. Lite coolt måste jag säga. (vi (jag) är ju ganska cool/a iofs)

Och då till resultatet när 50 slagna år. Han ser galant ut, ung (unga barn iaf), fräsch (fräscha barn iaf), pigg (naaa not really) och alldeles alldeles underbar (HELT RÄTT!). 

Jag Älskar Dig, Världens Bästa Pappa <3

fredag 22 mars 2013

Vancouver

Men det är väl lika bra att fortsätta i bloggandets spår så man inte får så mycket skäll igen.
Tänkte då berätta 'the clean version' of my quick visit in Vancouver, enjoy أصدقائي. (jag räknar med att ni är multilingual).

Två små söta tjejer på en buss påväg mot ett annat land, Kanada. Tjejerna sitter här helt ovetandes om vad framtiden bjuder på.

Innan vi åkte hörde vi många olika läskiga historier om att man inte ens får ha med sig ett äpple, då kommer man inte in..
Då Lovisa hade kakor i sin väska var vi tyvärr tvungna att lämna henne där och fortsätta våran resa utan henne. Jag fick ju större plats då på bussen så kan inte påstå att jag klagade alltför mycket..

Men titta vem vi hittade när vi kom fram och inte Lovisa i egen hög (ehhh jaa hon ser ut att vara 5 meter längre än mig) person.
Okej självklart ljög jag förrrut, jag och Lovisa stod framme och pratade med 'gräns vakt killen' vi svarade jag vet inte på hälften av hans frågor och tillslut klämde Lovisa fram att hon hade kakor i väskan, han skrattade lite lätt och sa att vi fick gå in. Så mitt härskap du får ha med dig mat in i landet, levande bevis på det har vi, eller ja vi är bevisen, du behöver inte ens svara på hans frågor (om du har vip dårå som oss).

På detta Hostel bodde vi, SameSun, hostel kanske inte riktigt är min grej egentligen men måste säga att detta ställe va absolut toppen att bo på (om man nu inte har råd med Hilton..)

Ser ganska mörkt och trist ut måste jag erkänna men tyvärr har jag inga möjligheter att påverka detta väder. Då det är helgen för St Patrick's Day är det väldigt mycket folk på gatorna och massa ståhej. (vääääldigt mycket grönt överallt)

Tur att dom har poliser som håller koll på stället iaf måste jag säga!

Inget mot dina ölflaskor hemma i kylen Simon. En stooor skärm gjord av Heineken flaskor, givetvis tomma, nåt alko har väl druckigt upp alla.

Efter en lunch på stada och lite snabb koll i affärer var det dags att gå hem och fräscha upp dig lite (jag vet sjukt tanke, när är vi inte fräscha lixom?).
 
Efter uppfräschningen, som bestod av att ligga på våra plåtsängar, var det dags för choklad buffé för oss av det kvinnliga könet och Hockey för de lite manligare. Lovisa och Johanna ser nöjda ut iaf.

Lite av de godheter man moffade i sig under buffén, doppade mina egna jordgubbar, skillad tjej i know!

Var en gubbe som stod och gjorde créps så man fick ha på vad man ville och de va alldeles varma och goa :) Det du Fabbe är något att jobba på ;)


Ser dock godare ut än va det var, men what tha heck..

Flickor in action. As much action as you gonna get anyway.

Preparty in Maja, Johanna, Rebecka and Malins room, sprit flarrerna bara flödade!

Morgonen efter, här ska vi ut och kolla på en parad, St Patrick's Day it is!

Förstod inte riktigt vad paraden handlade om men gamla bilar åkte runt 

En otroligt konstig grön gubbe

Spelande män och kvinnor. Jag har fått en lätt kärlek till säckpipan.

Efter paraden var det dags att åka hemåt, bussresan såg vi alla bakismänniskor framemot...

Vancouver tackar och bockar för denna gång, på återseende! 
(lite såhär vi känner för gårdagen..)

torsdag 21 mars 2013

frienden

När man är au pair vill man göra fly huset när man slutar för dagen då man bor på sitt jobb därmed blir det en hel del middagar ute i det fria (typ som ekologiska hönor som går i de fria som fortfarande är fångade).

Här äter vi precis sånt, Shushi. Vet dock inte riktigt hur jag kopplade detta med frigående hönor men iaf..

Då jag verkligen inte varit något fan av denna typ av mat förrut måste jag säga att detta är ett super bra sätta att äta på. Ett 'rullband' där man bara tar det man vill ha och så kostar de olika färgerna på tallrikarna olika mycket. Smidigt, bra och mot förväntan gott. Så MALIN vi ska göra ett nytt försökt med detta när du kommer. Sist gav vi ju allt till dossan.. (dock en nöjd katt med hungriga tjejer..)

Ett plus är även att toppen på varje sushi rätt faktiskt ser ut som väldigt små partyhattar. Så man kan nästan tro att man är på fest när man äter där.

Det blir även en del del häng på CCF, Cheesecake Factory ;) hahaha
Älskar denna bild, Lovisa tänker 'men stina va gör du egentligen??'

Denna månads Au Pair möte var bowling.

Ja va ska man säga, antar att ni redan fattat jag jag vann. (vem vet vem som vann? jag hade noll koll på allt)


Vi har även spenderat en dag på Pacific Science Center där läskiga dinosaurier rörde på sig och det fanns ett rum med massa flygande fjärilar. Efter detta blev det en galen kväll ute, men har inga bilder från det tyvärr :/ (och då menar ag craaaazy!!)


Vi var även och hälsade på den berömde 'Gum Wall', men jag måste säga den är ju vidrig. Massa äckliga tuggummin på en vägg. Fasen inte fräsht.. Jag är ändå inte den som är rädd för baciller direkt.

Public Market downtown Seattle

Väldigt charmig Bild på Space Needle. 

Blev dags häng i det underbara vädret vid wait for it wait for it... Space Needle.

Åkte på Monopol kväll, blev en mycket hektiskt match haha. Innan själva Monopolet dansade vi ;)

Man kan inte riktigt se stämningen här, men den va spänd!

Vi var på bio och köpte 'Hollywood målet' som man skulle säga i Sverige. Tänk er ett sånt och sätt lite XXXL framför så kommer ni i närheten. Man skulle även kunna sätta Malin framför. Lite hennes cup of the ;)

Anna älskade filmen, hon var bara väldigt trött tror jag.

Lovisa kommer säkert döda mig för att jag lägger upp denna bild men va ska man göra lixom?? Hon kollade på mina fb bilder och pratade med mig i telefonen då hon bara satt och små ritade som man gör när man pratar i telefon. Detta är vad hennes resultat blev. Sjukt va?? Man kan ju se att det är jag. Sick tycker jag! Tror hon ska bli konstnär. Lovisa De Ron (Da Vinci, typ samma..)

Hahaha när jag åkte till Lovisa en dag gick det inte skit fort, va några andra än jag som oxå ville åka bil samtidigt..

En kväll var vi på en Kareoke bar, det va... hmm kul...?

Kamilla och Lovisa försökte göra det bästa av det iaf :p

Nana och jag har varit på ett förträffligt mysigt ställe och ätit frozen yoghurt, plus att det var det bästa jag ätit. Så det va lixom två plus i ett..

Lite kul för varje fredag flyttar jag in hos Lovisa över helgen, jag packar min nya rosa snygga väska och ba drar. Här gjorde vi pannkakor till frukost en morgon, gott men inget slår min fruktskål som jag slitit ihop själv ;)

Lovisas hund har varit fruktansvärt sjuk så vi har tagit hand om henne när familjen varit borta och jag 'flyttat in', jag har väl mest tittat på men det låter inte lika bra.


Stackars Lovisa har slitit hårt med alla scheman och tabletter i maten, men det hårda arbetet har lönat sig. Cloette is better, much better, all good.


Det blir även en hel del kaffe och vi lagar mat ihop när vi kan och familjerna är borta. Det är nästan som att vara 15 igen och bo hemma, fråga om lov och berätta vad man gör hela tiden. Vet inte riktigt vad jag tycker om den delen. Jag vill vara fri som en fågel, fri som en fågel...

Vi har hittat ett popcorn place in Bellevue där man kan få inprincip vilken smak man vill på sina popcorn, det är lyx på vip level.

Detta är så kul! Jag och Lovisa var på Taco Bell och åt middag, vi var kanske inte helt normala, trötta och allmänt flamsiga. Vilket resulterade i ganska högljudda och glada tjejer på ett dött ställe. Världens gulligaste Indietant kollade på oss hela tiden och log, frågade vad vi pratade för språk och så, sen när vi skulle gå fick vi varsin godis, så sönt va hon! Då blir man glad på riktigt :)

Vi har varit och ätit brunch och gissa var??? Cheesecake Factory of course!

Spenderade natten hos Kamilla en lördag, vi hade fri tillgång till spritskåpet ;)

Vi åkte hem till Chenade och drack varm choklad en kväll. Eller ja hon drack ren vodka i ett drickglas..

Vi avslutar detta långa, fruktansvärt långa inlägg med en bild från en restaurang som vi hittade uppe på toppen av ett köpcentra. En italiensk liten pärla där vi åt något som kallades pizza.. 

Nästa inlägg kommer snarast, nu är jag tillbaka, back on track, back in buisness. Då ska ni få höra berättelsen om Vancouver, staden som aldrig sover, staden som uppfostrade Justin Beiber har jag fått höra av en bekant..

Peace out bitches (älskade små raringar) now I'm tierd and my really hurt.

See you tomorrow <3